CIitas iespējas

• Mārtiņš Krūklis

Tel: 29672638, e-pasts: bitmap@apollo.lv
Iespēja pievienoties brīvprātīgo žēlsirdības darbam ar cilvēkiem cietumā, pēc cietuma un saistībā ar cietumu: Valmierā, Cēsīs, Jēkabpilī, Liepājā, Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Olainē un citur. Darot brīvprātīgo darbu, iespējams slēgt darba līgumu un uzskaitīt darba stundas, kas ir vērtīgs ieguvums domājot par tālāko karjeru, un tiek ieskaitīts darba stāžā.

• Daina Strelēvica

Tel: 22302182, e-pasts: dainastrelevica@inbox.lv
Iespēja kalpot sievietēm ieslodzījumā. Sieviešu cietumā brīvprātīgajai ir vēlams būt sievietei. Ļoti nepieciešams cilvēks ar pedagoģisko izglītību (pirmskolas vecuma bērniem), kā arī logopēds. Ir iespēja katehizēt, kā arī kalpot ar citiem talantiem -muzikāli, mākslinieciski, mācot adīt, zīmēt, veidot, ar kustībām un dejām. Tiek aicināti cilvēki ar dažādām radošām idejām. Tiek meklēta sieviete, kura vēlētos iesaistīties sieviešu cietuma kapelānes kalpojumā.

• Biedrība “Izvēlies brīvību”

Kontaktpersona: Iveta, tel. 29373538, e-pasts: pelnis@inbox.lv
Iespēja iesaistīties atbalsta grupā kādam no ieslodzījuma atbrīvotam cilvēkam, lai palīdzētu viņam integrēties sabiedrībā. Iepriekš paredzēta apmācība.

• Diāna Mekša

Tel. 26394426, e-pasts: dianameksa@inbox.lv
Iespēja iesaistīties darbā ar jauniešiem.

• Kalkutas māsas

Tel: 67704869
Ikviens labas gribas cilvēks, neskatoties uz savu reliģiju vai sociālo statusu, kurš vēlas līdzdarboties kalpošanā visnabadzīgākajiem no nabagajiem (īpaši bezpajumtniekiem un trūcīgo bērnu ģimenēm), var iesaistīties brīvprātīgajā darbā, palīdzot sagatavot maltītes zupas virtuvē, klāt galdu, mazgāt traukus un grīdas, izdalīt drēbes, kā arī sakārtot drēbju istabu. Var arī veikt žēlsirdības darbu skujot bezpajumtniekus, kā arī apgriežot viņiem matus. Īpaši nepieciešami brīvprātīgie ar medicīnisko izglītību. Brīvprātīgajā darbā tiek aicināti iesaistīties arī jaunieši, īpaši darbā ar bērniem, kur katehēžu laikā ir iespējams kalpot kā tulkam (no krievu uz latviešu valodu).

• Bētlemes žēlsirdības māja (Rīgā, Pēterniekos)

Kontaktpersona: Dana, tel. 29221901, e-pasts: dana@doublesun
Brīvprātīgie var sniegt palīdzību iesaistoties dežūrās Bētlemes mājā, kā arī pavadot mājas iemītniekus uz sociālo dienestu vai pie ārsta.
Noder arī ikviena palīdzība, kas saistīta ar kultūras pasākumu organizēšanu.
Tiem, kuri vēlas iesaistīties šajā kalpošanā, tiek piedāvāta neliela apmācība.

• Kalna svētību kopiena (Saldus)

Kontaktpersona: pr. Andrejs Mediņš, tel: 26411090
Brīvprātīgie var iesaistīties apkārtnes uzkopšanas darbos, kā arī darboties virtuvē. Ja ir pieredze un zināšanas, var kalpot ar mākslas un drāmas terapiju (kā arī ar cita veida radošām iniciatīvām). Tāpat ir arī iespēja vienkārši pavadīt laiku kopā ar atkarīgajiem, būt viņa “sargeņģelim”- liecināt, dalīties, stāstīt.

• Kamila grupa

Kontaktpersona: Anna, 25959377
Kā brīvprātīgajam ir iespēja darboties Gaiļezera slimnīcā (2x mēnesī), blakus esošajā Onkoloģijas centrā (1x mēnesī) un Biķernieku slimnīcā (1x mēnesī). Slimnīcu apmeklējumi parasti notiek otrdienās. Plkst 19.00 priesteris Ilmārs Tolstovs celebrē Svēto Misi, līdz tam brīvprātīgie apstaigā slimnīcas palātas, informējot slimniekus, par iespēju piedalīties Svētajā Misē vai vienkārši parunāties ar priesteri. Aicināts tiek ikviens. Brīvprātīgie informē priesteri par tiem slimniekiem, kuri veselības dēļ nespēj ierasties, bet labprāt vēlētos parunāties vai pieņemt Sakramentu

• Marijas leģions

Kontaktpersona: Zinaīda tel: 27830340
Kopā ar Marijas leģiona māsām dažādās Latvijas vietās vari apmeklēt vecos un vientuļos cilvēkus mājās un pansionātos.

Kontaktpersona: Sandra Soma, telefons: 26639851

Bebrenes Zupas virtuve darbojas no 2010.gada novembra.

Draudzes cilvēki, pēc sociālā darbinieka ieteikuma un ar pr. Arņa Maziļevska atbalstu, uzsāka zupas virtuvi, kurai ziedo Bebrenes Romas katoļu draudze. Zupa tiek pasniegta draudzes mājā visu cauru gadu divas reizes nedēļā (otrdienās un ceturtdienās).

Katru reizi pabaroti tiek aptuveni 10 cilvēki. Tie ir dažādi cilvēki – bezdarbnieki, tiem, kuriem nav iztikas līdzekļu, ir arī tādi, kuriem aiznes zupu uz mājām. Cilvēki jūtas vajadzīgi un mīlēti.

Baznīcā ir arī ziedojumu kastīte. Tāpat cilvēki ziedo arī produktus.

Ar abata Nābera labvēlību cilvēki ir saņēmuši arī humāno palīdzību.

Draudzes brīvprātīgie liecina, ka ar šo žēlsirdības darbu saņem lielu Dieva mīlestību un ir prieks uzsākto arī turpināt.

Ja vēlaties ziedot Bebrenes Zupas virtuvei, sazinieties ar Bebrenes draudzes prāvestu pr. Arni Maziļevski (mob.tel.29397048)

Kontaktpersona: Edīte, telefons: 28720185

Pateicoties Ilūkstes katoļu draudzes un pilsētas iedzīvotāju atbalstam, kopš 2015. gada sākuma, katru ceturtdienu plkst. 16:00, Ilūkstes trūcīgākajiem iedzīvotājiem ir iespēja par brīvu apmeklēt zupas virtuvi. Ēka atrodas pašā pilsētas centrā pretī pareizticīgo klosterim.

Kontaktpersona: Ināra, telefons: 29621537

“Patiesi Es jums saku: ko jūs esat darījuši vienam no šiem Maniem vismazākajiem brāļiem, to jūs esat Man darījuši” (Мt 25, 40)

No 2010. gada 4. septembra Daugavpils Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā (draudzes prāvests Andris Ševels) darbojas Mātes Terēzes brīvprātīgo palīgu grupa (garīgais vadītājs priesteris A.Maziļevskis). To veido šīs draudzes cilvēki, kuri vēlas palīdzēt trūcīgajiem un dažādās grūtībās nonākušajiem, kā teica Māte Terēze – visnabadzīgākajiem no nabagiem.

• No 2011.gada 29.oktobra katru sestdienu no 12.00-14.00 darbojas Zupas virtuve, pēc kuras trūcīgie var saņemt produktu pakas un apģērbu.
  • Katru vasaru organizējam kristīgo nometni bērniem no visas Latvijas.
  • Organizējam svētceļojumus uz Medžugori bērniem un pieaugušajiem ar īpašām vajadzībām.
  • Katru nedēļu apmeklējām ieslodzītos Grīvas cietumā. Organizējam Alfas kursu ieslodzītajiem.
  • Katru nedēļu apmeklējām Daugavpils reģionālo slimnīcu, kur runājamies ar slimniekiem, kopā lūdzamies un piedāvājam piedalīties Sv. Misē. Ziemassvētkos dodamies pie viņiem ar dāvaniņām.
  • Organizējam Ziemassvētku pasākumus draudzes bērniem, kuros iespējams piedalīties jautrās rotaļās un konkursos, skaitīt dzejoļus, dziedāt dziesmiņas un, protams, saņēmt dāvanas no Ziemassvētku vecīša.
  • Rīkojam Ziemassvētku labdarības koncertu. Par saziedotajiem līdzekļiem sagatavojam Ziemassvētku paciņas vientuļajiem un trūcīgajiem cilvēkiem.
  • No 2012.gada 7.oktobra Daugavpils Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā katru svētdienu no 14.00-15.00 darbojas skoliņa “Labais Gans”, kur tiek aicināti piedalīties bērni vecumā no 4 – 7 gadiem
  • Katru mēnesi apmeklējam Medumu speciālo internātpamatskolu bērniem ar īpašām vajadzībām. Iepazīstinām bērnus ar Dievu un stāstam viņiem par Dieva mīlestību uz katru no mums. Brīvajā laikā mēs kopā dziedam, spēlējamies un nodarbojamies ar rokdarbiem.
  • No 2012.gada organizējam rekolekcijas cilvēkiem, kas nāk uz Bebrenes un Eglaines, kā arī uz Daugavpils Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcas draudžu zupas virtuvēm. Rekolekciju programmā ir lekcijas par Dieva mīlestību, par grēku un par Jēzu Kristu – mūsu Glābēju.

AICINĀM KATRU NO JUMS PIEDALĪTIES ŽĒLSIRDĪBAS DARBOS! MĒS PRIECĀSIMIES PAR KATRU NO JUMS!

JA KĀDAM RODAS VĒLĒŠANĀS BŪT LĪDZDALĪGAM ŽĒLSIRDĪBAS DARBOS, ZVANIET!