Caritas.lv

RML un “CARITAS LATVIJA” projekts “Kristīgā balss katrā namā” realizēts veiksmīgi

Viena no 5 Radio Marija pamatvērtībām, kas nosaka mūsu identitāti ir misijas gars. Radio Marija mērķis ir palīdzēt Baznīcai evaņģelizācijas darbā, vēlamies, lai radio skanējums ļauj cilvēkiem nemitīgi piedzīvot Dieva klātbūtni. Tādēļ arī īpaša uzmanība tiek pievērsta sabiedrības atstumtajiem – nabagiem, slimajiem, vientuļajiem, ieslodzītajiem, kā arī citiem, kuri atstāti sabiedrības perifērijā.

Pērnā gada pavasarī Katoļu Baznīcas labdarības organizācija “Caritas Latvija” izsludināja žēlsirdības projektu konkursu- 500 EUR labdarībai. Radio Marija darbiniekiem un brīvprātīgajiem ātri vien radās ideja projektam – “Kristīgā balss katrā namā” – sniegt atbalstu sociāli mazaizsargāto personu grupām un nodrošināt iespēju klausīties radio. Kopējās projekta izmaksas sastādija 972,97 eur, no kuriem 500 EUR tika finansēti no nodibinājuma “Caritas Latvija” projekta, bet 472,97 EUR no biedrības “Radio Marija Latvija” finansējuma.

Projekta realizācijas pirmajā posmā ciešā sadarbībā ar brīvprātīgo Ingu Zvirgzdiņu un Caritas grupu draudžu koordinatoriem un brīvprātīgajiem tika apzināti Rīgas, Liepājas, Krāslavas un Cēsu apkārtnē dzīvojošie, maznodrošinātie draudžu locekļi, tika norunātas tikšanās.

Mazie radio aparāti tika speciāli šim mērķim pasūtīti no Itālijas, šāda veida ierīces Radio Maria Pasaules ģimene izplata arī citviet pasaulē, tās var darboties gan ar elektrības pieslēgumu, gan ar baterijām, komplektā ietilpst arī austiņas.

Projekta otrajā posmā notika dāvanu pasniegšana 7 Latvijas draudzēs, kurās aktīvi darbojas CARITAS grupas un ir iespējams Radio Marija dzirdēt FM frekvencēs. Akcija tika atklāta 14. novembrī – Vispasaules trūkumcietēju dienā, Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē. Radio Marija Latvija komandas pārstāvji un brīvprātīgie piedalījās pasākumā, tikās ar cilvēkiem un kopā ar draudzes Caritas grupas pārstāvjiem pasniedza sagatavotos dāvanu komplektus – radio aparāts, kāds saldumiņš, radio programmiņas, kā arī pēc nepieciešamības tika veikta īsa pamācība, kā lietot pašu radioaparātu.

Tam sekoja pasākumi 26. novembrī Rīgas Vissvētās Trīsvienības draudzē, 28. novembrī Rīgas Sv. Marija Magdalēnas draudzē un Olaines katoļu draudzē; 5. decembrī Krāslavas Sv. Ludvika draudzē, 15. decembrī Cēsu Kristus karaļa draudzē, 19. decembrī Liepājas pilsētā.

Projekta mērķis ir sasniegts, jo esam nodrošinājuši 70 cilvēkiem iespēju būt kopā ar Baznīcu ikdienā, iekļaujot viņus radio klausītāju garīgajā kopienā. Esam nodrošinājuši iespēju praktizēt savu ticības dzīvi, bagātināties kulturāli un sociāli, klausoties Radio Marija programmu un aicinot arī aktīvi tajā iesaistīties.

Viena no projekta realizētājām, RML komandas locekle Jolanta Grāvīte dalās savos iespaidos: “Katrā no 7 draudzēm jutāmies ļoti gaidīti un labi uzņemti. Cilvēkiem tas ir liels atbalsts un prieks saņemt šādu dāvanu. Savukārt, mums kā RML pārstāvjiem bija ļoti svarīgi sastapties un redzēt mūsu klausītājus klātienē. “

Nākotnē mēs vēlētos sniegt šāda veida atbalstu arī vietās, kur vēl neskan, bet drīzumā skanēs Radio Marija FM frekvencēs – Saldū, Tukumā un Rēzeknē.

Projektu ir bijis iespējams realizēt, pateicoties “CARITAS LATVIJA” un “Radio Marija Latvija” ziedotājiem. Paldies arī visiem brīvprātīgajiem, kas iesaistījās, ziedojot savu laiku un resursus! 

Pārpublicēts no www.rml.lv