Caritas.lv

“Caritas” lūdz draudzes atbalstīt Ukrainas bēgļus; 25. marta kolekte – karā cietušo atbalstam

Nodibinājums „Caritas Latvija“ aicina draudzes un arī individuāli atbalstīt Ukrainas iedzīvotājus. Gan tos, ka palikuši Ukrainā, gan arī tos, kurus bēgļu gaitas ir atvedušas uz Latviju. Jau ziņojām, ka gavēņa laikā „Caritas Latvija“ ir sākusi ziedojumu vākšanas kampaņu „Caritas“ organizāciju atbalstam Ukrainā. Tāpat organizācija ziņo, ka ir iesaistījusies kustībā “Gribu palīdzēt bēgļiem”, sniedzot palīdzību Mucenieku patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā, sazinoties ar Ukrainas „Caritas“ organizācijām, kuras lūdz gan finansiālu, gan materiālu palīdzību.

„Caritas“ norāda, ka gavēņa akcijas laikā saziedotie līdzekļi tiks regulāri pārskaitīti “Caritas Internationalis” ar norādi “palīdzība Ukrainas Caritas”, jo „ukraiņu kolēģi baidās par saviem banku kontiem“. „Tāpat lūdzam draudzēs organizēt brīvprātīgo atbalsta grupas un izvērtēt iespējas piedāvāt palīdzību Ukrainas bēgļu izmitināšanai draudžu mājās, draudžu locekļu ģimenēs, citās draudzēm zināmās vietās (hosteļi, viesu nami u.c.), kā arī piedāvāt humāno palīdzību – pārtikas pakas, apģērbu, transportu, higiēnas preces, psihoemocionālo un garīgo atbalstu – garīgas sarunas, psihologa konsultācijas. Varam būt mentori (atbalsta personas) Ukrainas bēgļiem. Ļoti meklējam arī sociālos darbiniekus, kuri varētu iesaistīties profesionālā darbā ar bēgļiem,“ ziņo „Caritas“.

Savukārt Latvijas Bīskapu konference aicina draudzes 25. martā, Kunga Pasludināšanas svētkos, vākt kolekti Ukrainas karā cietušo atbalstam. Savāktie ziedojumi ir pārskaitāmi nodibinājuma “Caritas Latvija” kontā (Konta nr.: LV46HABA0551008657797; Mērķis: Ziedojums Ukrainai).

Draudzes aicinātas ziņot „Caritas“ par savām iespējām iesaistīties atbalsta sniegšanā, zvanot uz tālruni: +371 29552102, kā arī sazinoties rakstiski: info@caritas.lv.

KABIA