Caritas.lv

Tikšanās Rīgas sociālās aprūpes institūciju brīvprātīgajiem

Kopš šī gada augusta esam iesaistīti brīvprātīgā darba organizēšanā sešās Rīgas sociālajās institūcijās. Darbs uzsākās strauji – vienlaikus notika praktiskā kalpošana sociālās aprūpes centros, slēgti līgumi ar brīvprātīgajiem un viņi ievadīti jaunajos pienākumos, tāpat notika informēšanas darbs draudzēs un sociālajos medijos, iepazīšanās ar institūcijām, kā arī citi praktiski darbiņi. Šobrīd atskatoties varam teikt, ka esam labi “iešūpojušies” un stabili turpinām iesākto. 14. oktobrī sanācām kopā klātienē un attālināti, lai dalītos pirmā darba cēliena iespaidos, iepazītos, savstarpēji stiprinātos un bagātinātos, dalītos pieredzē. Tikšanās notika Svētās Ģimenes mājā, kur sanākušos priecēja sirsnīgs muzikāls sveiciens Mārča un Ilonas izpildījumā, kā arī brīvprātīgās Daigas dzeja.

Brīvprātīgo kustībai Rīgas pašvaldības institūcijās ir pievienojušies gan cilvēki ar iepriekšēju pieredzi šajā darbā (biedrībā “Svētās Ģimenes māja”, nodibinājumā “Caritas Latvija”), gan bez tās. Katra ceļš līdz brīvprātīgā darbam ir bijis citāds, bet katrs no mums ir sajutis tajā prieku un gandarījumu, sajutis to kā savu aicinājumu. Brīvprātīgie šo trīs ar pus mēnešu laikā ir darījuši dažādas lieliskas lietas – palīdzējuši pansionātu iemītniekiem nokļūt uz baznīcām (katoļu un pareizticīgo), lai piedalītos dievkalpojumos, rādījuši kristīgās filmas, devušies pastaigās, ekskursijās, veltījuši laiku sarunām gan klātienē, gan telefoniski, palīdzējuši sporta spēļu organizēšanā, kanisterapijā un citas. Tikšanās laikā secinājām, ka tās nebūt nav visas mūsu idejas, ko vēlamies realizēt.

Atgādinām, ka mūsu sadarbības institūcijas ir SAC “Gaiļezers”, SAC “Mežciems”, SAC “Stella maris”, Bērnu un jaunieši centri, Rīgas pilsētas 1. slimnīca un Rīgas patversmes. Tikšanos noslēdzām ar kopīgu lūgšanu, jo tieši ticībā smeltais spēks un mīlestība var būt stiprs pamats tālākajam ceļam kopā ar tiem, kuri ir mums uzticēti. Kā savā vēstījumā V Vispasaules trūkumcietēju dienai raksta pāvests Francisks: “Nabadzīgie ir mūsu vidū. Cik evaņģēliski tas būtu, ja mēs varētu pateikt visu patiesību: arī mēs esam nabagi, jo vienīgi tā mēs patiešām varam viņus pazīt, lai viņi kļūtu par daļu no mūsu dzīves un par mūsu pestīšanas instrumentu.”

Aizvien gaidām arī savā komandā jaunus brīvprātīgos, kuru sirdī deg vēlme kalpot savam tuvākajam vai vienkārši gūt jaunu pieredzi, lietderīgi pavadīt brīvo laiku. Ja esi viens no viņiem, raksti – info@caritas.lv, vai zvani – 22 348 865 (Gunita).

[foogallery id=”6053″]