Caritas.lv

Mākslas terapijas nodarbības sociālo pakalpojumu centrā “Terēzes māja”

Eiropas Savienības fonda projekts „Sociālie pakalpojumi bērniem ar funkcionāliem traucējumiem Rīgā” Nr.9.2.2.3/20/A/026
Projekta mērķis ir sniegt sabiedrībā balstītus sociālos pakalpojumus (sociālās rehabilitācijas, dienas aprūpes centra un aprūpe mājās pakalpojumus) 50 Rīgas pilsētas bērniem (vecumā līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot)) ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem ir noteikta invaliditāte, lai pilnveidotu viņu sociālās prasmes un uzlabotu funkcionālās spējas, kā arī sociālās rehabilitācijas pakalpojumus 10 bērnu ar funkcionāliem traucējumiem likumiskajiem pārstāvjiem.

Nodibinājuma CARITAS LATVIJA Sociālo pakalpojumu cents “Terēzes māja” aktīvi turpina īstenot ESF projekta 9.2.2.3./20/A/026 ietvaros sniegt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus bērniem funkcionāliem traucējumiem, organizējot dažādu terapiju, tai skaitā mākslas terapijas nodarbības.

Mākslas terapijas nodarbības vada mākslas terapeite Vineta Mugurēviča, kura Sociālo pakalpojumu centrā “Terēzes māja” strādā kopš tā atvēršanas un viņas vadītās nodarbības ir vienas no pieprasītākajām.

Šis laiks ir īpašs – Covid-19 pandēmijas  ierobežojumu pārņemts, kas liek pārdomāt un meklēt jaunas sadarbības metodes ar bērnu. Mākslas terapijas nodarbības bērniem ar funkcionāliem traucējumiem grūti iedomāties attālināti. Par mākslas terapijas nodarbībām Vineta saka tā: “Mākslas terapijā svarīgākais ir nevis radītais mākslas darbs, bet pats mākslas radīšanas process, arī savstarpējie skatieni, sarunas, sajūtas. Ļoti bieži notiek saprašanās bez vārdiem. Bērni ir ļoti atšķirīgi, katram nepieciešama individuāla programma sociālās rehabilitācijas mērķu sasniegšanai. Lielākais gandarījums ir bērnu smaidi, prieks viņu sejās, vēlme darboties. Katrs mazais bērna panākums, mazais solītis attīstībā ir arī mans prieks. Paldies vecākiem par uzticību strādāt ar viņu bērniem un “Terēzes mājai” par iepēju darboties un palīdzēt bērniem ar īpašām vajadzībām”.

 

 

Sociālo pakalpojumu vadītāja Inga Elme

07.05.2021.