Ziemassvētki “Terēzes mājā”

Eiropas Savienības fonda projekta „Sociālie pakalpojumi bērniem ar funkcionāliem traucējumiem Rīgā” Nr.9.2.2.3/20/A/026
Projekta mērķis ir sniegt sabiedrībā balstītus sociālos pakalpojumus (sociālās rehabilitācijas, dienas aprūpes centra un aprūpe mājās pakalpojumus) 50 Rīgas pilsētas bērniem (vecumā līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot)) ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem ir noteikta invaliditāte, lai pilnveidotu viņu sociālās prasmes un uzlabotu funkcionālās spējas, kā arī sociālās rehabilitācijas pakalpojumus 10 bērnu ar funkcionāliem traucējumiem likumiskajiem pārstāvjiem.

Ziemassvētki “Terēzes mājā”

ESF projekta „Sociālie pakalpojumi bērniem ar funkcionāliem traucējumiem Rīgā” Nr.9.2.2.3/20/A/026 ietvaros nodarbības bērniem tiek organizētas, ievērojot visus piesardzības pasākumus COVID -19 pandēmijas profilaksei. Sekmīgi sagaidījām Adventa laiku, kad pavisam kopā tika novadītas gandrīz 300 nodarbības, t.i. logopēda, mūzikas terapijas, mākslas terapijas, ergoterapeita, fizioterapeita, psihologa un kanisterapijas nodarbības bērniem, kā arī individuālas un atbalstošas nodarbības vecākiem, tādejādi nodrošinot iespēju bērnam attīstīt un pilnveidot sociālās prasmes atbilstoši katra bērna individuālajam atbalsta plānam.

Ziemassvētku laiks Sociālo pakalpojumu centrā “Terēzes māja” vienmēr ir priecīgu notikumu laiks – dāvanu laiks. Mūsu bērni un viņu ģimenes bija īpaši iepriecināti, jo saņēma arī sirsnīgas dāvanas svētkos, kuras sarūpēja draugi no “Svētās Ģimenes Mājas” un biedrības “Baltā dūja”. Šogad izpalika svētku dejas un rotaļas, tomēr Ziemassvētku prieku redzējām bērnu acīs jau tad, kad tika iedegta eglīte. Tad vēl dāvanas un dzejoļu skaitīšana, un dziesmiņas… Tas viss kopā radīja svētku sajūtu arī laikā, kad viss notiek citādi.

Aicinām pieteikt projektā bērnus ar invaliditāti, kuru deklarētā adrese ir Rīgas pilsētas pašvaldībā. Vēl projektā ir brīvas dažas vietas. Nodrošinām arī sociālās rehabilitācijas pakalpojumus vecākiem. Pieteikties: terezesmaja@gmail.com

Paldies Sociālo pakalpojumu centra “Terēzes māja” vadībai un darbiniekiem. Esam uzsākuši raženu darba cēlienu.

Lai 2021.gads ir veiksmīgs un lai darbs sokas mūsu centrā un bērnu balsis priecīgi čalo!

Laimīgu Jauno gadu!

Inga Elme