Caritas.lv

Sociālie pakalpojumi bērniem ar funkcionāliem traucējumiem Rīgā (Nr. 9.2.2.3/20/A/026)

Projekta mērķis ir sniegt sabiedrībā balstītus sociālos pakalpojumus (sociālās rehabilitācijas, dienas aprūpes centra un aprūpe mājās pakalpojumus) 50 Rīgas pilsētas bērniem (vecumā līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot)) ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem ir noteikta invaliditāte, lai pilnveidotu viņu sociālās prasmes un uzlabotu funkcionālās spējas, kā arī sociālās rehabilitācijas pakalpojumus 10 bērnu ar funkcionāliem traucējumiem vecākiem, aizbildņiem (likumiskajiem pārstāvjiem) vai audžuģimenēm.

Lai sasniegtu mērķi tiks īstenotas šādas projekta darbības:

1. Bērnu ar funkcionāliem traucējumiem izvērtēšana un pakalpojumu plāna izstrāde. (Rezultātā izstrādājot 50 plānus).

2. Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu nodrošināšana 50 bērniem no Rīgas atbilstoši individuālajiem pakalpojumu plāniem, t.sk.:

    2.1. Sociālās rehabilitācijas pakalpojumi 30 bērniem ar funkcionāliem traucējumiem (kopā 100 pakalpojumu reizes 12 mēnešu laikā);

      2.2. Dienas aprūpes centra pakalpojumi 15 bērniem (ne vairāk par 250, ne ilgāk kā 12 mēnešus, kopā ne vairāk par 2500 darba dienām);

     2.3 Aprūpe mājās pakalpojumi atbilstoši izstrādātajiem individuālajiem plāniem un 5 bērniem, kuriem izsniegts VDEĀVK atzinums par īpašas kopšanas nepieciešamību sakarā ar smagiem funkcionāliem traucējumiem:

             2.3.1. līdz 4 gadu vecumam 1 bērnam (ne vairāk kā 50 h nedēļā 12 mēnešus);

             2.3.2. bērniem no 5 līdz 17 gadiem ieskaitot (ne vairāk par 10h nedēļā 12 mēnešus).

      2.4. Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināšana 10 bērnu ar funkcionāliem traucējumiem likumiskajiem pārstāvjiem vai audžuģimenei (līdz 20 nodarbībām 12 mēnešu laikā).

Projekta primārā mērķa grupa ir Rīgas pilsētas bērni ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem ir noteikta invaliditāte. Sekundārā projekta mērķa grupa ir Rīgas pilsētas bērnu ar funkcionāliem traucējumiem likumiskie pārstāvji vai audžuģimenes.

Nodibinājums „CARITAS LATVIJA” piedāvā 3 sabiedrībā balstītus sociālos pakalpojumus:

    1. Dienas aprūpes centrs bērniem ar funkcionāliem traucējumiem.

Pakalpojuma mērķis – atbilstoši personas vajadzībām nodrošināt iespēju Rīgas pilsētas pašvaldības bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un viņu ģimenēm saglabāt un attīstīt sociālās prasmes, izglītoties un saturīgi pavadīt brīvo laiku, veidojot sociālos kontaktus, gūstot atbalstu, iesaistoties dažādās individuālās, grupas un kopienas aktivitātēs, attīstīt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, sadzīves un sociālo prasmju pilnveidei; stiprināt ģimeniskās vērtības, veicināt ģimeņu stabilitāti, mazināt ģimeņu šķiršanās risku un bērnu nokļūšanas ārpusģimenes aprūpē riskus, sniedzot ģimenēm atbilstošus sociālos, psiholoģiskos un izglītojošos pakalpojumus.

   2. Sociālās rehabilitācijas pakalpojums bērniem ar funkcionāliem traucējumiem.

Pakalpojuma mērķis – atbilstoši personas vajadzībām nodrošināt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus Rīgas pilsētas pašvaldības bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un viņu ģimenēm. Nodrošināt iespējas klientiem uzturēt un attīstīt pašaprūpes un sociālās prasmes.

   3. Sociālās aprūpes mājās pakalpojums bērniem ar funkcionāliem traucējumiem.

Pakalpojuma mērķis – nodrošināt klienta dzīvesvietā sociālās aprūpes pakalpojumu, uzlabot klienta un viņa ģimenes dzīves kvalitāti. Nodrošināt klientu pamatvajadzības, iespējas uzturēt un attīstīt pašaprūpes, kognitīvās un sociālās prasmes. Sniegt atbalstu brīvā laika un veselības veicināšanas aktivitāšu nodrošināšanā. (Minēto pakalpojumu sniegs bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem ir Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) atzinums par īpašas kopšanas nepieciešamību sakarā ar smagiem funkcionāliem traucējumiem).

   4. Sociālās rehabilitācijas pakalpojumi projektā iekļauto 10 bērnu vecākiem vai likumiskajiem pārstāvjiem.

Pakalpojuma mērķis – sniegt vecākiem atbilstīgu profesionālu atbalstu, saskaņā ar sociālās rehabilitācijas izstrādāto plānu, lai uzlabotu dzīves kvalitāti un stiprinātu ģimeni.

Projekts īstenots Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 9.2.2.3. pasākuma “Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu sniegšana” ietvaros.

Projekta kopējās izmaksas – 206 750,00 euro t.sk. ESF finansējums 175 737,50 euro un valsts budžeta finansējums 31 012,50 euro.

Projekta īstenošanas laiks – 2020.gada 1.septembris līdz 2022.gada 28.februārim (kopā 18 mēneši).

Projekta īstenošanas vieta – Ojāra Vācieša iela 6, k. 1, Rīga, LV-1004

Kontaktinformācija:

E-pasts: terezesmaja@gmail.com

Tālrunis: 29635337

Projekta vadītāja – Inese Švekle

Sociālo pakalpojumu centra “Terēzes māja” nodarbību laiki:

Pirmdiena

Otrdiena

Trešdiena

Ceturtdiena

Piektdiena

Nodarbību darba laiki darba dienās no pl 10 līdz pl 18

Bērnu psihologs

Ergoterapeits

Logopēds, ABA terapeits, Speciālais pedagogs

Fizioterapeits (katru otro nedēļu)

Kanisterapeits

Mākslas terapeits

Logopēds, ABA terapeits

Mākslas terapeits

Ergoterapeits

Bērnu psihologs

 

Mūzikas terapeits (katru otro nedēļu)

 

Logopēds, ABA terapeits

 

 

Nodarbības vecākiem

Nodarbības vecākiem

 

 

 

Katru dienu ir pieejami sociālā darbiniece Mārīte Šīre un sociālo pakalpojumu vadītāja Inga Elme.

Projekta īstenošanas rekvizīti:

Nodibinājums “CARITAS LATVIJA” 

Reģ. Nr. 40008086191
Juridiskā adrese: Mazā Pils iela 2A, Rīga, LV-1050

Valsts kase

Bankas konts: LV33TREL9904797000100B

ESF projekts Nr. 9.2.2.3/20/A/026