Caritas.lv

Atbalsts bērniem ar īpašām vajadzībām un viņu vecākiem “Terēzes mājā” – kanisterapija

Eiropas Savienības fonda projekta „Sociālie pakalpojumi bērniem ar funkcionāliem traucējumiem Rīgā” Nr.9.2.2.3/20/A/026
Projekta mērķis ir sniegt sabiedrībā balstītus sociālos pakalpojumus (sociālās rehabilitācijas, dienas aprūpes centra un aprūpe mājās pakalpojumus) 50 Rīgas pilsētas bērniem (vecumā līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot)) ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem ir noteikta invaliditāte, lai pilnveidotu viņu sociālās prasmes un uzlabotu funkcionālās spējas, kā arī sociālās rehabilitācijas pakalpojumus 10 bērnu ar funkcionāliem traucējumiem likumiskajiem pārstāvjiem.

Atbalsts bērniem ar īpašām vajadzībām un viņu vecākiem “Terēzes mājā” – kanisterapija

Turpinās nodibinājuma “CARITAS LATVIJA” 1. septembrī uzsāktais ESF projekts “Sociālie pakalpojumi bērniem ar funkcionāliem traucējumiem Rīgā” (Nr. 9.2.2.3/20/A/026) īstenošanas otrā kārta.

Sociālo pakalpojumu centrā “Terēzes māja”, O. Vācieša ielā 6/1, Rīgā, sniegtie sociālās rehabilitācijas pakalpojumi tiek organizēti pēc individuāli sastādīta sociālās rehabilitācijas plāna. Rehabilitācijas plānā katram bērnam ir paredzētas vairāk kā 3 dažādas nodarbības.

Šoreiz vēlamies izcelt kanisterapijas nodarbības, kuras ir jauns pakalpojums mūsu projektā.

Kanisterapija – metode, kas pastiprina rehabilitācijas efektivitāti, izmantojot speciāli selekcionētu un apmācītu suni, kuru vada kvalificēts speciālists kanisterapijā. Nodarbības plānotas sadarbībā ar centra speciālistiem (ergoterapeits, fizioterapeits, logopēds, mākslas, mūzikas terapeiti, psihologs u.c.) konkrēta mērķa sasniegšanai atbilstoši bērna rehabilitācijas programmai. Suns palīdz rast motivāciju attīstīties. Kanisterapijā tiek izmantoti speciāli selekcionēti, labi socializēti, īpaši atlasīti suņi – terapeiti.

Sociālo pakalpojumu centrā “Terēzes māja” vada pieredzējusi sunīšu trenere – kanisterapeite Vladislava Akimova. Viņas organizētās nodarbības palīdz bērniem attīstīt sociālās iemaņas, sunīši iedrošina bērnus un ir kā draudzīgie pavadoņi bērniem dažādu iemaņu apgūšanā. Bērni rotaļājas ar sunīti – ķemmē to, baro, spēlē spēles, kopā lasa grāmatas un pastaigājas kopā, kā arī veic citas aktivitātes. Trenerei ir 5 speciāli apmācīti suņi. Katras nodarbības sākumā tiek izvēlēts un piemeklēts konkrētam bērnam individuāli visatbilstošākais sunītis, lai veiktās aktivitātes nodarbības laikā būtu rezultatīvas. Pieteikties projektā var rakstot – terezesmaja@gmail.com.

Inga Elme

25.11.2020.

[foogallery id=”5715″]