Caritas.lv

Atbalsts bērniem ar īpašām vajadzībām un viņu vecākiem “Terēzes mājā”

Eiropas Sociālā fonda projekts “Sociālie pakalpojumi bērniem ar funkcionāliem traucējumiem Rīgā” (Nr.9.2.2.3/20/A/026)
Projekta mērķis ir sniegt sabiedrībā balstītus sociālos pakalpojumus (sociālās rehabilitācijas, dienas aprūpes centra un aprūpe mājās pakalpojumus) 50 Rīgas pilsētas bērniem (vecumā līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot)) ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem ir noteikta invaliditāte, lai pilnveidotu viņu sociālās prasmes un uzlabotu funkcionālās spējas, kā arī sociālās rehabilitācijas pakalpojumus 10 bērnu ar funkcionāliem traucējumiem likumiskajiem pārstāvjiem.

Atbalsts bērniem ar īpašām vajadzībām un viņu vecākiem “Terēzes mājā”

Šogad 1. septembrī nodibinājums “CARITAS LATVIJA” uzsāka ESF projekta “Sociālie pakalpojumi bērniem ar funkcionāliem traucējumiem Rīgā” (Nr.9.2.2.3/20/A/026) īstenošanas otro kārtu.

Projekta mērķis ir sniegt sabiedrībā balstītus sociālos pakalpojumus 50 Rīgas pilsētas bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem ir noteikta invaliditāte, lai pilnveidotu viņu sociālās prasmes un uzlabotu funkcionālās spējas. Projektā arī ir iekļauti sociālās rehabilitācijas pakalpojumi 10 bērnu ar funkcionāliem traucējumiem vecākiem, aizbildņiem vai audžuģimenēm.

Projekta kopējais finansējums ir 206 750.00 EUR. Projekta īstenošanas laiks – 2020.gada 1.septembris – 2022.gada 28.februāris.

Mūsu organizētie sociālie pakalpojumi bērniem ar funkcionāliem traucējumiem ir:

  • sociālās rehabilitācijas pakalpojumi (30 bērniem),
  • dienas aprūpes centra pakalpojumi (15 bērniem),
  • mājas aprūpes pakalpojumi (5 bērniem).

Sociālo pakalpojumu centrā “Terēzes māja”, O. Vācieša ielā 6/1, Rīgā, sniegtie sociālās rehabilitācijas pakalpojumi tiek organizēti pēc individuāli sastādīta rehabilitācijas plāna katram bērnam starpdisciplināras komandā sociālā darbinieka vadībā. Pieejamas ir fizioterapeita, ergoterapeita, logopēda nodarbības, kā arī psihologa, mākslas un mūzikas terapeita, speciālā  pedagoga nodarbības. Īpašu atzinību gūst arī  kanisterapijas nodarbības. Šīs nodarbības sniedz milzīgu atbalstu bērnu veselības uzlabošanā un stiprināšanā, sociālās integrācijas, pašaprūpes, komunikācijas uzlabošanas un neatkarīgas dzīves veicināšanā. Arī vecākiem sniedzam emocionālu un izglītojošu atbalstu. Aprūpe mājās atslogo vecākus no ikdienas rūpēm, ļauj atpūsties, apmeklēt sociālās rehabilitācijas u.c. nodarbības, iesaistīties darba tirgū. Vecākiem organizējam dažādas nodarbības un atbalsta grupas, piemēram: neirografikas, bungu (mūzikas) terapijas, mākslas terapijas un ārstnieciskās vingrošanas, kustību terapijas nodarbības.

Nodarbības bērniem un vecākiem ir bezmaksas.

Nodarbību grafiks bērniem

Pirmdiena

Otrdiena

Trešdiena

Ceturtdiena

Piektdiena

Nodarbību darba laiki darba dienās no pl 10 līdz pl 18

Bērnu psihologs

Ergoterapija

Logopēds/Speciālais pedagogs

Ergoterapija

Kanisterapija

Mākslas terapija

Mūzikas terapija

Mākslas terapija

Fizioterapija

 

Logopēds

 

 

 

Aicinām pieteikties uz mūsu Sociālo pakalpojumu centra “Terēzes māja” piedāvātajiem pakalpojumiem, zvanot pa tālruni: 28619735 vai 28333236.

E-pasts: terezesmaja@gmail.com

07.09.2020.

Inga Elme

Sociālo pakalpojumu vadītāja

[foogallery id=”5733″]

Foto: Bonifatiuswerk/Arina Solntzeff