Caritas.lv

Atbalsts vecākiem – pašpalīdzības grupa, izmantojot neirografikas tehniku

Projekta mērķis ir sniegt sabiedrībā balstītus sociālos pakalpojumus (sociālās rehabilitācijas, dienas aprūpes centra un aprūpe mājās pakalpojumus) 50 Rīgas pilsētas bērniem (vecumā līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot)) ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem ir noteikta invaliditāte, lai pilnveidotu viņu sociālās prasmes un uzlabotu funkcionālās spējas, kā arī sociālās rehabilitācijas pakalpojumus 10 bērnu ar funkcionāliem traucējumiem likumiskajiem pārstāvjiem.

Atbalsts vecākiem – pašpalīdzības grupa, izmantojot neirografikas tehniku

 

  1. gada jūnijā projekta ietvaros uzsākam jaunu inovatīvu atbalsta grupu vecākiem, izmantojot neirografikas zīmēšanas metodi. Grupu vada sociālā darbiniece, neirografikas un krāsu terapijas speciāliste Inga Lukašinska.

Neirografika ir jauna, mūsdienīga radoša zīmēšanas metode, kuru radījis mākslinieks, psiholoģjjas zinātņu doktors no Krievijas Pāvels Piskarevs.  Tā ir zīmēšana ar nozīmi, ar nodomu. Metode ļauj strādāt ar ierastiem, bieži vien maz efektīviem uzvedības, domāšanas un reakciju modeļiem, tādā veidā palīdzot mazināt emocionālo spriedzi, iegūt lielāku iekšējās brīvības sajūtu un rast jaunu redzējumu uz ieilgušām sarežģītām situācijām. Neirografika ir pašpalīdzības tehnika, kuru apgūstot iespējams bez speciālistu palīdzības pētīt un risināt izveidojušās problēmsituācijas.
Projekta ietvaros paredzētas radošas nodarbības izmantojot neirografikas tehniku mazā grupā (6 – 8 cilvēki).  Nodarbības plānotas tā, lai to dalībnieki pabeidzot šo ciklu gan apgūtu šo tehniku un spētu patstāvīgi lietot, gan piedzīvotu konkrētus rezultātus katrs savu (individuāli izvēlētu)  jautājumu risināšanā. 

Nodarbību tēmas:

  • Darbs ar emocijām – to iepazīšana un harmonizēšana.
    Personisko vajadzību izpēte un apzināšanās.
    Paplašināts skatījums uz resursiem – sava spēka atklāšana.
    Mērķu izvirzīšana un sasniegšana.
    Harmonisku attiecību veidošana, t.sk., darbs ar konfliktu.
    Es un citi – mijiedarbība ar pasauli.

 

02.06.2020.

[foogallery id=”5682″]