Mazsalacas katoļu draudze

Koordinatore: Jevgeņija Narņicka, telefons: 29186114

Mazsalacas katoļu draudzes Caritas grupā darbojas 9 cilvēki. Tā aktīvi darbojas kopš 2009.gada. No grupas darbības sākuma katru ceturtdienu brīvprātīgie apmeklē Mazsalacas slimnīcas paliatīvo nodaļu, kurā ir 50 cilvēki. Caritas grupas dalībniece Marta Lulle slimnīcā veic kapelānes pienākumus. Pacienti tiek sveikti vārda dienās, apaļajās jubilejās un citos svētkos. Jevgeņijas mājā iekārtota drēbju istaba, kurā apģērbus un apavus un dažādas citas lietas ziedo vietējie cilvēki. Šeit pēc nepieciešamā var ierasties ikviens, kuram nepieciešama palīdzība.

Tiek nodrošināti transporta pakalpojumi vecākiem cilvēkiem pie ārstiem, pieved pārtiku slimniekiem, kuri paši to vairs nevar izdarīt. Caritas cilvēki apkopj pa kādam kapiņam, kuram vairs nav piederīgo. Sniedz morālo atbalstu vientuļiem cilvēkiem. Piektdienās sanāk uz lūgšanu, aizlūdzot par ziedotājiem un tiem, kuriem ir nepieciešama palīdzība.

Mazsalacas Caritas grupa kopš 2013.gada rudens organizēja zupas virtuvi. Zupas virtuve tika organizēta sadarbībā ar pašvaldību, skolu un slimnīcu. 2017.gada rudenī zupas virtuvi pārņēma pašvaldība.

Caritas grupa ir aizsākusi skaistu Adventa labdarības koncertu tradīciju, kuru arī nu jau ir pārņemusi pašvaldība. Koncertā saziedotais tiek novirzīts simbolisku dāvaniņu sagatavošanai Mazsalacas slimnīcas pacientiem.

Caritas brīvprātīgās Jevgeņija Narņicka un Marta Lulle ir saņēmušas arī Mazsalacas novadā goda nosaukumu “Gada kolektīvs labdarības jomā Mazsalacas novadā 2014” par zupas virtuves izveidi 2014.gadā, iersosmi veidot labdarības koncertus un ilggadēju slimnīcas pacientu aprūpi.