Caritas.lv

Rikavas katoļu draudze

Koordinatore:  Anna Ūsāne, telefons: 26639397

Rikavas draudzes Caritas grupa draudzē  darbojas kopš 2010.gada. Rikavas pagasts savās telpās bez maksas ir atļāvis lietot divus kabinetus. Tajos atrodas drēbju un apavu istaba, veļas mašīna, kā arī garīgās literatūras bibliotēka.

Katru trešdienu Rikavas Caritas telpās un katru otrdienu Pilskalna Caritas telpās (Rikavas pagasts, bijušās bibiotēkas telpās) tiek pieņemti apmeklētāji, uzklausītas cilvēku problēmas, uz kurām iespēju robežās tiek meklēti risinājumi. Uz Caritas telpām nāk cilvēki katrs ar savām bēdām un savām vajadzībām. Cilvēkiem ir iespējams bez maksas saņemt apģērbu, apavus, traukus un citu sev nepieciešamo, izmazgāt veļu, izmantot bibliotēku. Ir patīkami redzēt, ja cilvēks saņem sev tik nepieciešamo lietu, ir apmierināts un bieži vien pat laimīgs arī par to, ka ir uzklausīts, saprasts un ar labu vārdu uzmundrināts. Caritas sniedz pagasta iedzīvotājiem arī iespēju vienkārši savstarpēji satikties jaukā un draudzīgā atmosfērā.

Baznīcā pie svētā Antona altāra atrodas krājkasīte, kurā cilvēki atstāj ziedojumus. Par atstātajiem ziedojumiem Ziemassvētkos ar nelielām dāvaniņām tiek iepriecināti pagasta vientuļie pensionāri un invalīdi mājās un pansionātos.

Par Rikavas draudzes saziedotajiem līdzekļiem Caritas grupas brīvprātīgo vadībā tika iegādāts audums un pašūtas 30 Euharistiskās procesijas kleitas, 6 plīvuri, 12 vainadziņi un 3 komžas. Trīs reizes gadā Rikavas baznīcā  brīvprātīgās organizē  Euhristisko procesiju.

Caritas brīvprātīgās kalpotājas arī veic apmeklējumus slimnīcās, pansionātos, mājās, kā arī rīko sadraudzības pasākumus uz Ziemassvētkiem un Lieldienām.

Caritas telpās pieņem arī ziedojumus (apģērbus, apavus, aizkarus, galdautus, palagus, segas, traukus veļas puveri).

Pateicoties  “Caritas Latvija” labdaru un sponsoru ziedojumiem no 2013.-2016.gadam bija iespēja  Ziemassvētkos apciemot un pasniegt 50 pārtikas paciņas  (10 daudzbērnu ģimenēm, 22 vientuļajiem pensionāriem, 6 pansionāta un sociālās aprūpes centra iemītniekiem, 16 pirmās un otrās grupas invalīdiem).