Caritas. Identitāte. Misija. Garīgums.

“Caritas Latvija” ir prieks Latvijas Romas katoļu draudzēm dāvināt sen loloto un nesen izdoto rokasgrāmatu “Caritas. Identitāte. Misija. Garīgums”, kuru sastādīja “Caritas Latvija” biroja komanda. Rokasgrāmatas veidošanai un izdošanai savu piekrišanu deva organizācijas dibinātājs – Latvijas Bīskapu konference.

Izdevuma prezentācijas pasākumā, 10.novembrī, “Caritas Latvija” valdes priekšsēdētāja Inese Švekle sacīja: “Novēlu, lai rokasgrāmata  iedvesmo arvien vairāk cilvēku pārdomāt savā sirdī aicinājumu kļūt par  draudžu Caritas brīvprātīgajiem, un ir labs palīgs žēlsirdības darbos, palīdzot tiem, kuri nonākuši grūtībās.”

Rokasgrāmatas mērķis ir izglītot, atbalstīt un nodrošināt kopīgu vīziju cilvēkiem, kuri ir iesaistīti žēlsirdības darbā un darbojas Latvijas Romas Katoļu Baznīcas vārdā, īpaši draudžu Caritas brīvprātīgajiem. Tas ir būtiski, ka visi Caritas darbā iesaistītie (darbinieki, brīvprātīgie un ticīgā tauta) zina un paliek uzticīgi misijai, kas viņiem ir uzticēta.

“Caritas Latvija” valdes loceklis, priesteris Andris Kravalis, rokasgrāmatas ievadvārdos raksta, “lai šī brošūra palīdz iepazīt starptautisko Dieva žēlsirdības kalpošanas kustību – Caritas, iesaistīties tajā un īstenot tās misiju mūsu draudzēs un sabiedrībā!”.

Mums ir cerība, ka šis izdevums palīdzēs jums labāk izprast un pareizi formulēt to, kas mēs esam un kāda misija mums ir uzticēta no Baznīcas, Baznīcā un sabiedrībā.

Rokasgrāmatas sākumā izvēlējāmies rakstīt par Caritas identitāti, misiju un garīgumu, jo Kristus mīlestība mūs skubina (2Kor 5,14) un iedvesmas avots ir Dieva Vārds, Baznīcas tradīcija, Katoliskās Baznīcas mācība, tāpat arī to cilvēku dzīve, kuriem mēs kalpojam.

Tāpat rokasgrāmatā būs noderīga informācija draudžu karitatīvajai darbībai, draudžu Caritas izveidei un darbam. Noslēgumā ir sniegtas īsas biogrāfijas Caritas debesu aizbildņiem: svētais Mārtiņš de Porres, svētā māte Terēze no Kalkutas un svētais Oskars Romero.

Rokasgrāmatas “Caritas Latvija” nacionālais birojs nogādās diecēžu bīskapiem, kuri tālāk tās nodos savu diecēžu priesteriem un draudzēm vairākos bezmaksas eksemplāros.

Dieva svētību vēlot visiem, kas īsteno vienu no Baznīcas uzdevumiem – mīlestības kalpojumu,

“Caritas Latvija”

[foogallery id=”4447″]