Paldies par ziedojumiem cietušajiem Indonēzijā

Vairāk nekā pirms mēneša – 28.septembrī – Indonēzijas piekrasti satricināja spēcīga 7.5 balles zemestrīce, kas, savukārt, izraisīja cunami, kura viļņi sasniedza pat 6 metru augstumu. Šo dabas katastrofu rezultātā bojā gājuši vairāk nekā 2000 cilvēku un vairāk nekā 10 000 ir nopietni ievainoti.

Arī “Caritas Latvija” aicināja ziedot Indonēzijā cietušajiem un izsakām sirsnīgu pateicību visiem, kuri tam atsaucās. Šim mērķim nodibinājuma kontā ir ieskaitīti 270 EUR, kas tiks ieskaitīti “Caritas Internationalis” un nodoti tālāk atbalsta sniegšanai cietušajiem.

Indonēzija ir ļoti blīvi apdzīvota, tajā ir 260 miljoni iedzīvotāji un tā ir iedzīvotāju skaita ziņā ceturtā lielākā valsts pasaulē. Tāpēc saprotams, ka ir cietuši tik daudz cilvēku – vismaz 67 000 mājas ir iznīcinātas vai bojātas, vairāk nekā 87 000 cilvēku dzīvo pagaidu nometnēs, bet daudz vairāk dzīvo pie radiem vai draugiem. Vissmagāk skartajā piekrastes apvidū ir iznīcināti 80 % māju.

Tuvākā gada laikā “Caritas” sniegs palīdzību visvairāk cietušajos reģionos – Palu, Sigi un Donggala – nodrošinot 4 300 ģimeņu pamatvajadzības, apmācot kā rīkoties iedzīvotājus līdzīgās katastrofu situācijas nākotnē, sniedzot psihosociālo atbalstu cietušajiem. Tā ir tikai daļa no vajadzību aisberga, tāpēc turpināt ziedot var, ejot uz šo saiti – https://www.caritas.org/donation/indonesia-tsunami-and-earthquake-relief/.