Caritas grupas atjaunošana Pļaviņās

Pļaviņu katoļu draudze šajā nedēļas nogalē (15.-17.12.2017.) svin baznīcas iesvētīšanas 10 gadu jubileju. Ar prieku varam ziņot, ka ir atjaunota Pļaviņu katoļu draudzes Caritas grupas darbība, kas, mūsuprāt, ir lieliska dāvana šajos draudzes svētkos, kuros sveicam draudzi un prāvestu Pēteri Alusiku!

Viens no impulsiem grupas atjaunošanai bija Siguldas draudzes Caritas grupas prezentācija – liecība “Caritas – Man, Draudzei, Pasaulei”, kas draudzē norisinājās š.g. 22.oktobrī. Draudžu sadraudzība notika projekta “Caritas grupu attīstība” ietvaros.

Pļaviņu draudzes Caritas grupas darbības atjaunošana notika svētdien, 26.novembrī, un par grupas koordinatori ir nozīmēta Valentīna Savicka. Uz pirmo tikšanos bija ieradušies 6 ieinteresētie kalpotāji. Pirmais kopīgais grupiņas uzdevums būs apsveikuma kartiņu darināšana Ziemassvētkiem, kurus tālāk izdalīs pansionāta iemītniekiem. Tādā veidā ar viņiem tiks veidots pirmais kontakts. Pļaviņu draudzes mājas lapā sniegtā informācija liecina, ka “Caritas kalpotāju grupa ir vienmēr atvērta jauniem biedriem, kuri sirdī jūt vēlmi kalpot citiem. Droši var nākt un pieteikties. Darāmo darbiņu pietiks visiem”.